Een verjaardagstaart laten bezorgen in Almere

Een verjaardag vieren? Daar hoort natuurlijk een taart bij. Nu kan je kiezen om jouw verjaardagstaart zelf te bakken, maar je kunt er ook 1 laten bakken en bezorgen. In deze blog vind je daarom in het kort de voordelen van een verjaardagstaart laten bezorgen in Almere. Maar voor de bakkers onder ons bieden wij ook 2 makkelijke en bovenal lekkere recepten die je helemaal zelf kunt maken. In relatief korte tijd zet jij een heerlijke taart op tafel!

Voordelen taart bezorgen

In en rondom Almere zijn er diverse bakkerijen en taartenwinkels die aan huis bezorgen. Voorbeelden zijn Banketbakkerij Schep, 21Sweets, Taarten van Suus en Limburgia Almere. Maar er zijn ook diverse landelijke aanbieders zoals Toptaarten.nl en Greetz. De voordelen zijn als volgt:

  • Je bent er geen tijd aan kwijt
  • Het wordt netjes gekoeld bezorgd
  • Ruime keuze in smaken en soorten
  • Ook verjaardagstaarten met foto laten bezorgen

Monchoutaart

Een tijdje geleden heb ik een heerlijke monchoutaart gegeten bij vrienden, bij het bedenken voor een aantal lekkere taarten voor mijn verjaardag dacht ik gelijk aan een monchoutaart. Nu deze topping op de monchoutaart heel erg in de smaak is gevallen ga ik zeker verschillende smaken toppingen uitproberen!

Ingrediënten :

  • 250 gram bastogne koekjes
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram monchou (zilveren verpakking NIET monchou zacht en luchtig (deze wordt niet stijf genoeg)
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klop-fix (dr oetker)
  • 1 zakje vanille suiker
  • 75 gram basterdsuiker
  • 2 blikjes vlaaivulling

Bereidingswijze :

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, vooral de monchou
  2. Bekleed de springvorm bodem met bakpapier, vet verder de vorm niet in.
  3. Verkruimel de bastogne koekjes in een keukenmachine of verkruimel de koekjes in een plastic zak m.b.v. een deegroller op een houten plank --> zorg dat de koekjes goed verkruimeld zijn
  4. Doe de koekkruimels in een kom
  5. Smelt 100 gram roomboter in de magnetron en meng dit door de koekkruimels
  6. Vul een bodem van een 24 of 26 (die ik heb gebruikt) springvorm, druk de kruimels goed aan met de achterkant van een lepel
  7. Zet de bodem minimaal 15 minuten in de koelkast om hard te worden.
  8. Roer in een andere kom de basterdsuiker en de monchou goed door elkaar. De monchou is makkelijk te mengen als je 3 of 4 eetlepels  van de ongeklopte slagroom van de 250 ml door de monchou roert.
  9. Klop ondertussen de slagroom samen met de klopfix en vanillesuiker stijf in de keukenmachine of in een kom
  10. Meng het monchou mengsel door de slagroom tot een egaal mengsel maar klop niet te lang
  11. Verdeel het monchou-slagroom mengsel over de koekjesbodem en het dit opstijven in de koelkast
  12. Na een paar uur kan de vlaaivulling over de monchou en mag de taart weer terug in de koelkast om verder op te stijven
  13. Zelf vind ik bastogne koekjes het lekkerst voor de bodem, maar opties  zijn chocolade of tarwekoekje
  14. De monchoutaart is als hij in de koelkast bewaard wordt gemakkelijk 3 dagen houdbaar
  15. Zelf heb ik de koekjesbodem met de monchou 1 nacht op laten stijven  in de koelkast

Brownietaart

Een andere taart die het ook goed doet bij verjaardagen en feestjes is de brownietaart. hieronder lees je hoe je deze maakt.

Ingrediënten :

  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6 eetlepels cacao (gezeefd)
  • 150 gram gehakte pure chocolade
  • 1 theelepel vanille extract
  • 75 gram gehakte noten (hazelnoten)
  • 2 eieren
  • 150 gram gesmolten roomboter

Bereidingswijze :

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet een taartvorm van 22 cm in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier
  3. Doe eerst de droge ingrediënten:  basterdsuiker, meel, cacao, noten en chocoladestukjes in een grote kom
  4. Voeg daarna de natte ingrediënten :  (afgekoelde) boter, vanille-extract en eieren bij de droge ingrediënten
  5. Meng het deeg goed door elkaar tot het deeg vochtig en goed gemengd is
  6. Schep het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad
  7. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar
  8. Ter controle : steek een satéprikker in het midden, hij is gaar als de satéprikker er schoon uitkomt, de saté prikker mag ook nog iets vochtig zijn.
  9. Evt licht bestrooien met poedersuiker

Geplaatst op dinsdag 16 november 2021.